AlbaChat
Këtu Bisedohet dhe Lexohet Shqip...

SHBA-të blerësi kryesor i armëve serbe

0 116

Vitin e kaluar Ministria serbe e Mbrojtjes ka eksportuar në botë armatim dhe municion më vlerë prej 755 milionë dollarësh, që i bie se aktiviteti i eksportimit të armëve është rritur për 150 për qind, apo 300 milionë dollarë më shumë krahasuar me vitin 2013, raporton telegrafi serb.

Sipas raportit që kjo ministri ka lëshuar, mësohet së shumica e armëve që Serbia ka eksportuar kanë shkuar në Amerikë, si dhe në listë pas Amerikës vijnë edhe fuqitë më të mëdha ushtarake evropiane si: Gjermania, Franca, Mbretëria e Bashkuar dhe Norvegjia, transmeton Indeksonline.

Më poshtë mund tw gjeni listën e plotë të vendeve që prijnë si blerësit më të mëdhenj të armëve dhe municionit që prodhohet në Serbi:
SHBA             41,091,300 dollarë

Bangladeshi     5,230,400 dollarë

Egjipti               3,726,600 dollarë

Gjermania        2,727,500 dollarë

Angola              2.268 milionë dollarë

Australia           1,562,900 dollarë

Franca             1,037,400 dollarë

Britania                810,600 dollarë

... (several lines of code) ...