AlbaChat
Këtu Bisedohet dhe Lexohet Shqip...

Sfida e modelimit në borë me ariun (Foto)

0 130

Të jesh modele në Rusi nuk është edhe aq e lehtë, madje në disa raste ky profesion kërkon edhe sakrificë të jashtëzakonshme. Dëshmi për këtë janë edhe fotografitë e realizuara të dy modeleve që pozojnë në mënyrë pasionante në borë me një ari të madh po habisin botën.

Fotot janë realizuar në një pyll në periferi të Moskës dhe tregojnë modelet duke përqafuar dhe puthur kafshën 650-kilogramëshe.

modelja1

Qëllimi i këtyre fotove është të nënvizojnë rëndësinë e bashkëjetesës me arinjtë dhe të sensibilizojnë njerëzit që të heqin dorë nga gjuetia.

modelja2

“Donim të tregonim harmoninë që ekziston mes njerëzve dhe arinjve. Bëhet fjalë për një miqësi tradicionale në Rusi. Nuk duhet të merremi me gjueti ndaj miqve tanë që jetojnë në pyll”, thotë fotografja Olga Barantseva.

modelja3

Njëra nga modelet u shpreh se në fillim kishte frikë. “Por sapo e përqafova, ndjeva ngrohtësinë dhe butësinë e tij. Kjo eksperiencë më bëri të kuptoj që arinjtë nuk janë të rrezikshëm për ne”.

modelja4

modelja5

... (several lines of code) ...