AlbaChat
Këtu Bisedohet dhe Lexohet Shqip...

Serbia ende ëndërron, një status tjetër të Kosovës

0 98

Serbia vazhdon ëndrrën për një status tjetër nga ky i tashmi i pavarur i Kosovës. Pas dështimit të dhjetëra projekteve gjatë çerekshekullit të fundit, ajo paralajmëron një tjetër plan për statusin e Kosovës, gjoja për të penguar zgjidhjen e përshpejtuar për Kosovën nga Bashkimi Europian.
Sipas të përditshmes së Beogradit, “V.Novosti” , ‘propozimi i zgjidhjes për statusin e Kosovës do të jetë projekt i përbashkët i Qeverisë dhe i presidentit të Serbisë, ndërsa propozimi i këtij dokumenti tashmë është formësuar dhe kanë filluar konsultimet e përditshme të kryeministrit Aleksandar Vuçiq dhe presidentit Tomisllav Nikoliq’.

Meqë ka shenja se Brukseli do të mund të përshpejtojë zgjidhjen e statusit të Kosovës, autoritetet serbe kanë vendosur që vetë të ofrojnë zgjidhje dhe disa nga idetë i kanë shfaqur në qarqet ndërkombëtare, transmeton Koha.net shkrimin e “Novostit”.

Pjesa kryesore e propozimi, sipas informatave të “Novostit” ka të bëjë me Asociacionin e Komunave Serbe, të cilin Beogradi e sheh si shtyllën më të rëndësishme të Marrëveshjes së Brukselit, kurse Perëndimi dëshiron ta reduktojë në “lapsa dhe tabake për gota”.

... (several lines of code) ...