AlbaChat
Këtu Bisedohet dhe Lexohet Shqip...

Në 2050, japonezët me ashensor që dërgon njerëzit në hapësirë!

0 97

Dikur ishte një realizim i fanta-shkencës, ndërsa një kompani japoneze tani ka njoftuar se ambicia e saj është ta bëjë atë realitet. Bëhet fjalë për krijimin e ashensorit që dërgon në hapësirë, dhe projektin e saj ajo synon ta bëjë realitet deri në vitin 2050.
Nëse ky projekt rezulton të jetë i suksesshëm, atëherë i njëjti do të revolucionarizojë udhëtimin në hapësirë dhe potencialisht do ta bëjë ekonominë globale.

Gjiganti japonez i ndërtimit, Obayashi thotë se do të ndërtojë një ashensor për dërgimin e njerëzve në hapësirë i cili do të arrijë në 96.000 kilometra lartësi në hapësirë.

Veturat robotike të mundësuara nga motorët magnetik lineare do t’i mbajnë njerëzit dhe ngarkesat në një stacion të sapo-ndërtuar hapësinor, për një pjesë të kostos së raketave.

Njerëzve do të ju nevojiten shtatë ditë për të arritur në destinacion.

Kompania japoneze tha se fantazia njerëzore tani mund të bëhet realitet, për shkak të zhvillimit të nanoteknologjisë së karbonit. (Telegrafi)

... (several lines of code) ...