AlbaChat
Këtu Bisedohet dhe Lexohet Shqip...

5 vullkanet me potencialet më vdekjeprurës në botë

0 83

Një shpërthim në malin Etna në Itali së fundi ka zënë disa gazetarë të BBC, të cilët ishin duke filmuar atje, ndërsa pamjet që ata kanë kapur ishin të jashtëzakonshme duke shfaqur rreziqet që vullkanet paraqesin për njerëzit, transmeton koha.net.

Që nga 1600-ta, 278,880 njerëz janë mbytur nga vullkanet aktivë, raporton BuisnessInsider.

Që nga 1980-ta, vdekjet e ndërlidhura nga shpërthimet e vullkaneve kanë qenë të pakta, por kjo nuk është tërësisht rezultat i rritjes së përgatitjeve apo investimeve njerëzore në menaxhimin e rrezikut, por thjesht është një çështje fati.

Hulumtimet tregojnë se aktivitetet vullkanike nuk është se janë pakësuar në shekullin e 21-të, por thjesht nuk janë afër qendrave të popullsisë.

Por prapë mbeten një numër i madh i vullkaneve që janë gati të shpërthejnë e të cilët përbëjnë një kërcënim të madh për jetën e njerëzve.

 

 

Vezuv, Itali

Image

Nyiragongo, Republika Demokratike e Kongos

 

Image

Popocatepetl, Meksikë

 

Image

Krakatoa, Indonezi

 

Image

Changbaishan, Kinë

 

Image
... (several lines of code) ...