AlbaChat
Këtu Bisedohet dhe Lexohet Shqip...

VRAPI TË RRITË JETËGJATËSINË

Për çdo orë që vraponi jetëgjatësia juaj zgjatet, kjo sipas një studimi të zhvilluar së fundmi.

0 184

Ky studim i cili u zhvillua në Universitetin Shtetëror në Ioëa, ka analizuar të dhënat nga Instituti Cooper dhe disa studimeve të tjera, duke bërë lidhjen në mes ushtrimeve dhe vdekshmërisë.

Shkencëtarët kanë deklaruar që nëse vraponi çdo ditë nga një orë është ushtrimi më efektiv për të rritur jetëgjatësinë, pavarësisht sa kilometra vraponi apo sa shpejtë vraponi, raporton Syri.

Personat që vrapojnë rregullisht mund të shtojnë deri në tri vite jetë.

Në bazë të këtyre analizave gjasat për vdekje të parakohshme, zbresin deri në 40% tek personat që vrapojnë rregullisht.

... (several lines of code) ...