AlbaChat
Këtu Bisedohet dhe Lexohet Shqip...

Rreth nesh

AlbaChat.Al është Portal Informativ në gjuhën shqipe i themeluar në vitin 2010 në Ana Moravë të Kosoves.

Misioni i AlbaChat është informimi mbi çështjet e përditshme nga Kosova por edhe trevave tjera shqiptare në Kosovë përfshirë politikën, çështjet sociale, shoqërore, kulturore dhe aktivitete në sfera të ndryshme. Gjithashtu mbulojmë lajmet më të rëndësishme nga Shqipëria, Mali i Zi, Maqedonia dhe diaspora. Të gjitha këto me synim të informimit të paanshëm, të saktë dhe shpejtë.

Portali AlbaChat është i pavarur nga struktura politike dhe shtetërore të Kosoves apo ndonjë shteti tjetër.
AlbaChat është portal jo-profitabil dhe mirëmbahet e financohet nga vet stafi dhe ndihmat e donatorëve.

Mbas një punë disa vjeçare AlbaChat gjendet në mesin e portaleve më të vizituar shqiptarë.
Themelues i AlbaChat është Alban Qosa.
AlbaChat – Shqiptarët në Internet

Vëni re:

* Opinionet, vështrimet dhe shkrimet nga individ, gazetarë, subjekte apo medie tjera të cilat publikohen në portal nuk shprehin pikëpamjet e AlbaChat, por të vet autorit.

*

Legale

Drejta e autorit
Ndalohet publikimi, emetimi dhe ridistribuimi i materialit (shkrime, foto, video) nga faqet tona në çfarëdo forme, pa lejen paraprake nga AlbaChat.Al, përndryshe do të konsiderohet si shkelje ligjore. Ne respektojmë të drejtën e autorit dhe për çdo material të huazuar japim kredinë e duhur autorit.

Të dhënat e përdoruesve
Ne nuk mbledhim as shpërndajmë kurrfarë të dhënash të përdoruesve të ueb-faqes tonë. IP e çdo vizituesi regjistrohet automatikisht në serverin tonë dhe ajo përdoret ekskluzivisht për funksionimin dhe sigurinë e faqes sonë. Në asnjë mënyrë IP-të nuk ndahen me palën e tretë, përveç nëse kërkohet nga institucione ligjore.

Rreth Chatit
Përpos interesimit tonë të informimit të saktë të lajmeve te ndryshme ne kategorit tona, ne poashtu mundohemi qe vizitort tan të kenë mundsinë e chatimit dhe lojesë së kuizit.
Sa i përket Chatit se si funksionon ne kemi hapur edhe disa kanale përpos atij #AlbaChat që është per biseda publike ku shumë vizitor kan mundsin të flasin njëri me tjetrin të diskutojn për qështje të ndryshme dhe #Kuiz që është i veqant vetëm për lojen e kuizit.
Ne kemi menduar të kemi edhe kanalin e ndihmës pra kanali #Ndihme që do te u mundsoj vizitorve të kërkojnë ndihmë të ndryshme. Poashtu kemi caktuar edhe rregullat e chatit si për vizitor edhe per operatort e staffit të AlbaChat IRC Network gjë që i kemi bërë publike, këto rregulla ju mund ti lexoni në faqen ton lart në menyn e parë ku shkruan Rregulla pastaj Për Operatort ose Për Vizitort.
Duke parë se interesimi ka qen i madh për hyrjen në Chat, staffi ynë me knaqësi të madhe dhe kujdes të veqant ka ndërtuar edhe një program që quhet AlbaChat Script që ju mund ta shkarkoni falas dhe ta përdorni për të hyr në chat gjë që me anë të këti programi ju nuk keni nevoj të hyni në faqe por thjesht e hapni Programin dhe kyqeni në chat pa qen nevoja të lidheni me faqen tonë.

Staff i AlbaChat IRC Network

naBLanix – Themelues dhe Root Adminë

kReSh-a – Root Adminë

demon – Root Adminë

N3VR1K – Root Adminë

Abukuroshe – Admine

Kenza – Admine

SaFeT – Adminë

NaRc|St – Adminë

DaOrS – Webmanager

... (several lines of code) ...